Astro tampil enam saluran tambahan temasya Sukan Asia Hangzhou 2022 | DagangNews Skip to main content

Astro tampil enam saluran tambahan temasya Sukan Asia Hangzhou 2022

Oleh ZULFADLI SHARIFUDIN

KUALA LUMPUR 21 Sept - Astro membawakan liputan komprehensif 18 jam setiap hari bermula pukul 8 pagi hingga 12 tengah malam serta enam saluran dedikasi dalam definisi tinggi (Saluran HD 785-790) untuk pelanggan pek sukan Astro, sempena temasya Sukan Asia, Hangzhou, China yang akan membuka tirai pada 23 September sehingga 8 Oktober 2023.

 

Astro memaklumkan, Astro Arena (Saluran HD 801) pula akan membawakan perkembangan lebih dekat aksi atlit negara buat semua pelangan Astro termasuk di Astro GO.  

 

Selain itu, pelanggan NJOI pula boleh mendapatkan enam saluran dedikasi ini melalui pembelian Sports Mega Pack. 

 

"Ikuti detik gemillang serta perjuangan jaguh sukan negara seperti Datuk Azizul Hasni Awang, Datuk Pandalela Rinong, Lee Zii Jia mahupun aksi tumpuan skuad sepak takraw negara untuk mempertahankan emas acara regu di Sukan Asia, Hangzhou, China," katanya dalam kenyataan media di sini.

 

Menurut kenyataan itu, antara sukan dan aksi tumpuan yang bakal disiarkan seperti acara hoki, sepak takraw, berbasikal, terjun dan badminton yang bakal mencipta kejayaan pada temasya sukan terbesar benua asia edisi ke 19 kali ini. 

 

Selain itu, wartawan-wartawan Astro Arena seperti Fariha Razak, Zulhelmi Zainal Azam, Syen Yeoh dan Karl Nunis pula akan berada di Hangzhou untuk membawakan kehangatan dan perkembangan lebih dekat atlet yang akan membawa cabaran negara nanti. 

 

Antara program-program lain di Astro Arena seperti laporan berita di Nadi Arena setiap hari, termasuk juga sorotan dan rangkuman terbaik sepanjang temasya.  

 

 

astro

 

 

Sementara itu, pra rancangan iaitu Pentas Tumpuan pula akan menjadi pentas perbincangan untuk acara-acara sukan yang akan menjadi prospek emas bersama tetamu jemputan dan bekas atlet negara. 

 

Peminat sukan negara boleh mendapatkan informasi terkini jadual atau keputusan mengenai pencapaian atlit negara di laman sosial Astro Arena dan laman web Stadium Astro. Untuk maklumat lanjut sila layari www.astro.com.my- DagangNews.com