Wonda Coffee catat rekod MBOR barisan kopi tarik terpanjang | DagangNews Skip to main content

Wonda Coffee catat rekod MBOR barisan kopi tarik terpanjang

Ketua Pegawai Operasi MBOR, Christopher Wong menyampaikan sijil MBOR kepada Penolong Pengurus Jenama Wonda Coffee Malaysia, Amelia Teo sempena penganjuran Keretapi Sarong 2023 di Dataran Merdeka, baru-baru ini.
Oleh ZULFADLI SHARIFUDIN

KUALA LUMPUR 18 Sept - Wonda Kopi Tarik, mencatatkan rekod dalam Malaysia Book of Records (MBOR) untuk 'Laluan Kopi Tarik’ sepanjang 344 meter semasa acara Keretapi Sarong edisi 2023 (KS2023) sempena Hari Malaysia.

 

Bekerjasama dengan Locco Malaysia, sebuah organisasi yang terkenal dengan mempromosikan mozek budaya Malaysia menerusi acara tahunan Keretapi Sarong sejak 2017, Wonda mahu meraikan pelbagai budaya dan etnik yang asalnya adalah rakyat Malaysia.

 

Sebagai jenama memperjuangkan janjinya untuk menyampaikan rasa asli Malaysia, terutamanya dengan pelancaran semula Kopi Tarik baru-baru ini, perkongsian ini adalah sebahagian daripada inisiatif Wonda untuk bersatu dengan semua lapisan masyarakat dalam meraikan budaya, sejarah dan tradisi yang dikongsi bersama.

 

Naib Presiden Pemasaran Etika, Amy Gan berkata, Wonda Coffee sentiasa komited meraikan pelbagai budaya dan etnik Malaysia, sama seperti Wonda Kopi Tarik, rasa asli Malaysia. 

 

Katanya, Wonda Kopi Tarik menghubungkan melalui rasa cinta terhadap citarasa asli Malaysia, sama seperti sarung, asli dan pakaian unik Malaysia yang dipakai oleh semua kaum. 

 

"Jadi, apabila berpeluang untuk bekerjasama dengan Locco Malaysia sebagai penaja untuk Keretapi Sarong, kami benar-benar teruja menyertai gerakan merangkumi pelbagai warisan budaya yang kukuh Malaysia," katanya dalam kenyataan media di sini hari ini.

 

 

wonda

 

 

wonda

 

 

Sempena sambutan Hari Malaysia tahun ini, Wonda dan Locco Malaysia berhubung dengan penuh semangat untuk mengambil bahagian dalam aktiviti yang tidak pernah dicuba sebelum ini menonjolkan produk terlaris jenama itu, Wonda Kopi Tarik.

 

 

wonda

 

 

wonda

 

 

Dengan kerjasama antara Wonda Kopi Tarik dan Locco Malaysia yang terbukti berjaya, kedua-dua pihak berharap ia akan menjadi permulaan kepada kerjasama yang panjang dan bermanfaat yang akan diteruskan membawa kelainan kepada perayaan bermakna pada tahun-tahun akan datang. - DagangNews.com