Kawasan peruncitan The Exchange TRX beroperasi mulai 29 November | DagangNews Skip to main content

Kawasan peruncitan The Exchange TRX beroperasi mulai 29 November

KUALA LUMPUR 22 Sept - Komponen runcit The Exchange TRX di Kuala Lumpur dijangka dibuka pada 29 November.

 

The Exchange TRX ialah pembangunan usaha sama antara Lendlease dan TRX City Sdn Bhd, terletak dalam daerah kewangan antarabangsa Tun Razak Exchange.

 

Pengunjung boleh menikmati destinasi membeli-belah, menjamu selera, riadah dan hiburan di kawasan runcit, dengan kadar penghunian 95 peratus dan lebih 400 kedai tersebar di kawasan seluas 1.3 juta kaki persegi, menurut kenyataan akhbar Lendlease yang dikeluarkan pada hari Rabu .

 

Seibu, satu daripada gedung serbaneka terbesar di Jepun dan salah satu penyewa utama The Exchange TRX, merangkumi empat tingkat dan menduduki kira-kira 250,000 kaki persegi, akan menjadi cawangan pertama di Malaysia yang membawa lebih 400 jenama fesyen mewah, kontemporari antarabangsa dan Jepun, dengan lebih 100 daripadanya memasuki pasaran buat kali pertama.

 

trx

 

Ketua peruncitan dan pengarah projek Lendlease Malaysia untuk The Exchange TRX, Mitch Wilson berkata, kadar penyewaan yang tinggi adalah keyakinan yang memberangsangkan daripada jenama antarabangsa dan tempatan terkemuka dalam konsep runcit baharu yang Lendlease perkenalkan kepada pasaran dengan The Exchange TRX .

 

"Sebagai nadi sosial baharu Kuala Lumpur, The Exchange TRX mengganggu landskap dengan pendekatan sosialnya yang kaya dengan pengalaman, membentuk semula masa depan peruncitan," katanya.

 

Peruncit Exchange TRX termasuk jenama kaca mata Korea Selatan Gentle Monster, jenama gaya hidup Perancis-Jepun Maison Kitsuné dan bar kopi yang berkaitan dengannya, Café Kitsuné, jenama sukan California Alo Yoga dan jenama kelengkapan rumah Finland Marimekko.

 

Daerah runcit itu juga akan menempatkan kedai fizikal pertama Drunk Elephant di dunia. Selain itu, Galeri Kecantikan The Exchange TRX akan menampilkan jenama kecantikan seperti jenama penjagaan kulit Switzerland La Prairie dan rumah kosmetik Perancis Guerlain, yang kedua-duanya akan membuka butik bersendirian pertama mereka di Malaysia di The Exchange TRX.

 

Terdapat juga pengalaman menjamu selera baharu, seperti Tipsy Flamingo Singapura dan Amazonas Kumpulan Hospitaliti Kenny Hills, sebuah restoran atas bumbung Amerika Latin.

 

seibu

 

TRX Exchange ditetapkan untuk menjadi asas pertumbuhan Kuala Lumpur, menetapkan standard baharu dalam pengalaman runcit, makan dan santai.

 

Pembukaannya dijangka mewujudkan peluang pekerjaan baharu serta menyumbang kepada peluang pelaburan dan pertumbuhan ekonomi, di samping memberi gambaran tentang masa depan runcit mewah dan kehidupan bandar. - DagangNews.com