Skip to main content

Kenduri trak makanan percuma tarikan Jelajah Aspirasi Keluarga Malaysia Selangor

KUALA LUMPUR 15 Ogos - Kenduri trak makanan percuma bakal menjadi tarikan pada siri Jelajah Aspirasi Keluarga Malaysia (AKM) Selangor yang akan berlangsung di sekitar pekarangan Stadium Shah Alam, bermula 19 hingga 21 Ogos 2022.

 

Teruja melihat kepelbagaian kaum di Sarawak ditonjolkan pada Jelajah AKM 

KUCHING 7 Ogos - Pengunjung yang berkunjung ke Jelajah Aspirasi Keluarga Malaysia (AKM) edisi ke-7 Sarawak di Dataran Perayaan, Petrajaya turut berpeluang mempelajari dan merasai pengalaman kepelbagaian kaum di Sarawak. 

 

Lebih 80,000 pengunjung hadir Jelajah AKM Sarawak

KUCHING 7 Ogos - Jelajah Aspirasi Keluarga Malaysia (AKM) edisi Sarawak yang berakhir hari ini menarik kehadiran lebih 80,000 pengunjung sepanjang tiga hari penganjurannya, kata Menteri Kanan Kerja Raya Datuk Seri Fadillah Yusof.

 

IKS Sarawak mahu sertai lebih banyak karnival serupa Jelajah AKM 

KUCHING 7 Ogos - Selama tiga hari penganjuran Jelajah Aspirasi Keluarga Malaysia (AKM) edisi ke-7 di Sarawak, rata-rata Industri Kecil Sederhana (IKS) yang ditemui DagangNews.com mahukan karival serupa diadakan lebih banyak lagi. 

 

Kerajaan Persekutuan komited fokus pembangunan di Sarawak - PM

KUCHING 7 ogos -  Kerajaan Persekutuan memberi komitmen akan sentiasa memberi fokus kepada pembangunan Sarawak untuk memastikan kesejahteraan rakyat negeri itu, kata Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

 

Sukan tradisional diketengahkan di Jelajah AKM Sarawak untuk generasi muda

KUCHING 6 Ogos - Pada penganjuran Jelajah Aspirasi Keluarga Malaysia (AKM) di Sarawak kali ini, antara program yang dibawakan juga tidak terlepas daripada usaha mengetengahkan elemen tradisional yang ada di Sarawak melalui Karnival Sukan Rakyat.

 

Lebih 1,500 hadir pada Karnival Kerjaya Jamin Kerja di Jelajah AKM Sarawak

KUCHING 6 Ogos - Karnival Kerjaya Jamin Kerja pada anjuran Jelajah Aspirasi Keluarga Malaysia (AKM) Sarawak di Dataran Perayaan Petra Jaya menjadi tumpuan penduduk Sarawak yang sedang mencari pekerjaan sesuai dengan kelulusan dan kemahiran mereka.

 

Usahawan gembira peluang promosikan produk tempatan kepada pengunjung Jelajah AKM Sarawak

KUCHING 6 Ogos - Hari kedua anjuran Jelajah Aspirasi Keluarga Malaysia (AKM) terus mendapat sambutan dari penduduk di Sarawak tidak kira di bandar mahupun dari luar bandar. 

 

KKR promosi STEM pada Jelajah AKM Sarawak

KUCHING 6 Ogos - Kementerian Kerja Raya (KKR) komited dalam memainkan peranan perkasakan penguasaan bidang Sains, Teknologi, Kejuruteraan dan Matematik (STEM) dalam kalangan pelajar di peringkat sekolah, mahupun golongan belia di Sarawak. 

 

K-KOMM tampilkan pengalaman langsung media massa, cungkil bakat penduduk Sarawak di Jelajah AKM

KUCHING 6 Ogos - Lebih daripada 1,500 pengunjung ke Jelajah Aspirasi Keluarga Malaysia (AKM) di Dataran Perayaan, Petrajaya hari ini berpeluang merasai dan mempelajari sendiri pengalaman ditemubual secara langsung di pameran Kementerian Komunikasi dan Multimedia (K-KOMM).

Subscribe to Aspirasi Keluarga Malaysia