DagangNews Skip to main content

Home

Ikuti DagangNews.com di platform

    

 

Orang ramai yang ingin memberi pandangan atau suara hati, boleh menghantar tulisan ke suratpembaca@dagangnews.com dengan menyatakan:
1. Nama Pena (Jika tidak mahu guna nama sebenar)
2. Nama Sebenar seperti dalam Kad Pengenalan (Untuk rekod kami)
3. No. Telefon (untuk kami hubungi semula)
4. Menulis mengikut 5 Prinsip Rukun Negara
5. Tidak melebihi 1,000 patah perkataan 
6. Editor berhak untuk menyunting atau menolak artikel secara profesional.

CAKNA FAKTA

How do you identify a bonafide journalist with a fake one?

ON 29 May 2022, the DagangNews.com editorial joined industry peers in a gathering in Melaka to celebrate Malaysia's National Journalist Day.

 

Read more

Astro Awani-DagangNews.com bentuk kerjasama strategik, fokus bantu Malaysia jadi negara keusahawanan

KUALA LUMPUR 1 Dis – Saluran berita dan hal ehwal semasa nombor satu di Malaysia, Astro Awani dan portal DagangNews.com membentuk kerjasama strateg

Read more

Introducing the editorial team of DagangNews.com

Launched in June 2020, DagangNews.com is a Malay language business news portal dedicated to present the latest business activities, corporate, shares and commodities news.
Read more

Cabaran semasa UiTM

Ramai memahami pelajar juga berusaha menyeimbangkan tanggungjawab sebagai anak dan pelajar. UiTM perlu menyeimbangkan kualiti pendidikan dan kecemerlangan akademik pelajar dengan normal baharu
Read more

Siapa pencetus penubuhan UiTM?

UiTM lebih sinonim dengan nama Institut Teknologi MARA (ITM). Penubuhan UiTM sebenarnya bermula 64 tahun yang lalu dengan entiti pertamanya, Dewan Latihan RIDA di Jalan Othman, Petaling Jaya. Kini universiti ini mempunyai 35 cawangan di seluruh negara dan menghasilkan lebih 800,000 graduan.
Read more

Popular

Harga sarang burung walet kini RM8,000 sekilogram

KOTA KINABALU 27 Jan -  Harga pasaran untuk satu kilogram Sarang Burung Walet (SBW) kini adalah sekitar RM8,000 berikutan permintaan global yang sangat tinggi terutama dari China.